Frambuazlı Çikolatalı Yaş Pasta

Frambuazlı Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 80 gram un
  • 60 gram toz şeker
  • 30 gram su
  • 3 gram kabartma tozu
  • 5 gram ovaleks (pasta kıvam arttırıcı)
  • 250 gram süt
  • 75 gram toz şeker
  • 35 gram darı nişastası
  • 5 gram tereyağ
  • 25 gram akıcı krema
  • Frambuaz, böğürtlen
  • Damla çikolata
  • 100 gram tereyağ
  • 100 gram bitter kuvertür
  • 100 gram nutella
  • 250 gram su
  • 125 gram toz şanti

Frambuazlı Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pandispanya keki için sırasıyla yumurta, toz şeker, su, un, kabartma tozu ve ovaleksi önce orta sonradan yüksek devirde çırparak 16 cm çapındaki pasta çemberine döküyoruz.
  2. 180 derecede 30-35 dk pişiriyoruz.
  3. Bu sırada krema için tereyağ ve sıvı krema haricindeki malzemeleri orta ateşte karıştırıyoruz.
  4. Sıcakken içine tereyağını da ekliyoruz.
  5. daha sonra kremayı pürüzlenmeden soğuması için tezgah üstüne yayarak mutfak paleti yardımıyla soğutuyoruz.
  6. Soğuyan karışıma akıcı kremayı da ekleyip elimizle karıştırıyoruz.
  7. Pişen kekimizi ortadan ikiye kesip içine kremayı torba yardımıyla sıkıyoruz.
  8. Üstüne orman meyvelerini ekleyip öteki parçayı üzerine kapatıyoruz.
  9. Krem şantiyi üzerine sıvıyoruz.
  10. Üzerine tereyağında eritip nutellayla karıştırdığımız çikolatalı sosu döküyoruz.
  11. Üstünü dilediğimiz gibi meyve ve çikolatayla süslüyoruz. Sıhhat olsun