Gelin Çantası (Bohçası)

Gelin Çantası (Bohçası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı akıcı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 akarsu kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Hindistan cevizi
  • Çikolata sosu

Mükemmel Gelin Çantası (Bohçası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ilk Kez krem şantiyi yapmaya başlayalım. Bunun için yerinde bir karıştırma kabına krem şanti ve sütü alarak çırpalım.
  2. Koyulaşıp istediğimiz kıvama gelen krem şantinin üzerini streç filmle kapatalım ve buzdolabına dinlenmeye bırakalım. Bizde bu sırada pankek hamurumuzu yapalım.
  3. Karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpalım.
  4. Üstüne süt, akışkan yağ, kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek yeniden çırpmaya devam edelim.
  5. Hazır olan pankek hamurumuzdan küçük 1 kepçe kadarını ocağa aldığımız tavamıza dökelim ve üzeri göz göz oluncaya dek pişirelim. (tavanız yapışmaz tava ise yağlama işlemi yapmanıza gerek yok, benim tavam yapışmaz tava olmadığı için hafif bir yağlama yapıp bu şekilde pişirmeye devam ettim. )
  6. Tüm pankek harcımızı bu şekilde pişirerek öbür bir tabağa alalım.
  7. Beklerken pankeklerimizin üstüne buzdolabı poşeti örtelim fakat yumuşasın ve katlarken kırılmasın. (üstüne buzdolabı poşeti örtmezseniz kurur ve hazırlamamız zorlaşır. )
  8. Hazırladığımız krem şantiyi soğuyan pankeklerimizin güya kısmına gelecek kadar 1 kaşık yardımıyla sürelim. (sıkma torbanız var ise onunla sıkıp da sürebilirsiniz. )
  9. Kremalarını koyduğumuz pankeklerimizi ortadan ikiye katlayalım.
  10. Taşan krem şantiyi 1 çay kaşığı yardımı ile düzeltelim.
  11. Bütün pankekleri bu şekilde hazırladıktan sonra hindistan cevizine bulayalım.
  12. Üzerine çikolata sosumuzu sıkalım. (ben bir plastik kaba alıp buzdolabında azıcık dinlendirdim sonradan servis ettim size de öğüt ederim. )
  13. Bütün işlemler bittikten sonra servis ederken servis tabağında sizler dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. !Yaptığınız tarifleri benimle paylaşmayı unutmayın.