Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek yemek kaşığı un
- 2,5 yemek yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krem şanti
- 3-4 yemek yemek kaşığı hindistan cevizi 10 tane çilek fistik
Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kekini planlamak için; derin bir barbar yumurtaları kırın ve üstüne toz şekeri ek edin. Köpük kıvamına gelene değin, bir mikser yardımıyla takriben 4-5 dakika her tarafında çırpın.
- Ardından bu karışıma un, kabartma tozu ve toz vanilini de ek edip, mikserle 3 dakika daha çırpın.
- Hazırladığınız kek karışımını yalnızca dibini yağladığınız dikdörtgen borcama, dökün.
- Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında takriben 30 dakika pişmeye bırakın.
- Pişme sırasında ara ara denetleme etmeyi unutmayın. Kekiniz piştikten sonradan fırından çıkartın ve tamamen soğuması için bir kenara kaldırın.
- Kek en ince ayrıntısına kadar soğuduktan sonradan üzerine sütü dökün ve sütün hepsini çekmesi için yaklaşık 20 dakika dek bir kenarda bekletin.
- Muhallebisi için; süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alın ve bir tel çırpıcı yardımıyla uygunca çırpın.
- Daha Sonra pişen muhallebinin içine bir paket kremşantiyi döküyoruz 5 dk kadar mikserle çırpıp kekin üzerine döküyoruz.
- En son muhallebi soğuduktan sonradan isteğe ast süslüyoruz.