Girift Meyve Soslu Cheesecake

Karmakarışık Meyve Soslu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram petibör bisküvi (ya da başka bisküvi)
  • 100 gram tereyağ
  • 700 gram labne (speisequark)
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram kaymak (schmand)
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek yemek kaşığı un
  • 2 yemek yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 300 gram buzluk girift kırmızı meyve
  • 80 ml su
  • 4 yemek yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek yemek kaşığı nişasta

Karmakarışık Meyve Soslu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Alt katı için bisküvileri blenderdan geçirelim ve eritilmiş tereyağ ile karıştıralım.
  2. 26 cm kek kalıbını yağlı kağıt ile kaplayalım ve tereyağı ile karıştırdığımız bisküvileri kek kalıbına alalım.
  3. Bir kadeh ile düz olması için bastıralım. Buzdolabına koyalım.
  4. Cheescake hazırlayalım; Labne mascarpone kaymak un ve nişasta bir kabın içerisine alalım ve çırpalım.
  5. Yumurtaları teker teker ilave edelim ve her yumurtayı ilave ettiğimizde takriben 30 saniye çırpalım.
  6. Son olarak şeker vanilya ek edip tekrar çırpalım.
  7. Buzdolabına koymuş olduğumuz kek kalıbını alalım ve üzerine dökelim.
  8. Evvelden ısıtılmış fırında alt üstteki ayarda 160° de 1 saat pişirelim.
  9. Fırının alt katına 1 kase su koyalımki cheescake de çatlama olmasın.
  10. Soğuduktan sonra üstüne sosu hazırlayalım.
  11. Bunun için buzluk meyvelerini şeker ile birlikte bir tencereye alalım ve kaynamaya bırakalım daha sonra mixer ile ezelim.
  12. Su ek edip kaynamaya bırakalım ve daha sonra nişasta ek edip karıştıralım koyulana dek.
  13. Kekin üstüne dökelim.
  14. Ben bir gece buzdolabında beklettim lakin 4-5 saat de yeterli olur. Afiyet olsun ?.