Gözü Yaşlı Kek

Tarifin Hikayesi

Üzgün Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek yemek kaşığı süt
  • 1 yemek yemek kaşığı akışkan yağ
  • 3 yemek yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket çikolata sosu (toz)
  • 2 buçuk su bardağı süt

Ağlayan Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ilk Kez kekimiz için yumurtaları ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpalım.
  2. sonradan önce değişken malzemeleri, daha sonra katıları yavaş yavaş ekleyelim.
  3. Sıvıyağ sürdüğümüz borcama kek hamurunu döküp 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika kürdanla yoklama ederek pişirelim.
  4. Fırından meydana çıkan kekin birincil sıcağı çıkınca 2 kadeh sütü üzerine gitgide gezdirelim.
  5. Bu sırada krem şantimizi çırpıp dolaba kaldıralım.
  6. Sütü bütün çektiğinden kesin olduğumuz kekin üstüne krem şantiyi eşit şekilde yayalım. Ve dolaba kaldıralım.
  7. Son safha olarak çikolata sosunu pişirip soğumaya alalım.
  8. Arada karıştıralım kabuk tutmaması için.
  9. Çikolata sosuda tamamen soğuyunca kekin üzerine eşdeğer şekilde yayalım.
  10. Dolapta 2 saat dinlenen pastamızı, dilimleyip istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.