1 paket toz krem şanti ve beraber eklemek için fazla 1 su bardağı süt
2.5 su bardağı süt
1 doymuş yemek kaşığı kakao
1.5 yemek kaşığı tozşeker
Kakao ve hindistan cevizi
Damat Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırt edelim öbür kaplara.
İlk önce akların içine bir çimdik tuz atıp mikserle çırpmaya başlayalım bi yandan çırparken bir yandan 1 çay bardağı tozşeker ekleyelim yavaş yavaş çırpmaya bırakmayalım.
Krem şanti gibi koyu ışık halkası gelince bırakalım ve sarılarını çırpalım .
Sarıların içine ılık suyu ekleyip en ince ayrıntısına kadar kabarıp rengi acılana kadar çırpalım.
sonradan çarptığınız yumurta sarılarını akların içine koyup spatula yardımı ile alttan tepede içten karıştıralım.
Yavaş Yavaş havasını kararlılığını söndürmeden bu işlem bittikten sonradan kuru malzemeleri eleyerek koyalım .
Un ,kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ayni şekilde spatula ile alttan tepede dürüst karıştıralım.
Yağlanmış kare borcama döküp evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk pişirelim.Kürdanla teftiş edin.
Kek pişerken muhallebisini hazırlayalım bunun için krem santi hariç bütün malzemeleri tencereyi alıp aralıksız karıştırarak koyulaşıp kaynayana değin pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Soğuyan muhallebimize toz krem şanti ve fazla olarak 1 su bardağı süt ekleyip ipeksi bir kıvam alana değin çırpalım.
Keki ıslatmak için sosu hazırlayıp ocakta ısıtalım kaynatmayalım kek soğuk sos ılık olacak şekilde.