İçeriğe atla
Hafif Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı değişken yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 nehir bardağı un
- Yarım akarsu bardağı nişasta
- 1 adet yumurtanın sarısı
Hafif Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Arkasında listeye göre malzemeleri ekleyip kek hamuru elde edin ve adilane çırpın.
- Yağladığınız kek kalıbına veya borcama evvelden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
- Pişme süresini fırınınıza kadar bakın.
- Pişen keki fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca kürdanla delin ve bir bardak sütü dökün.
- Muhallebisi için tüm malzemeleri tencerenin içine alın ve altını açmadan adilane karıştırın.
- Orta ateşte biraz kaynayana kadar ve kıvamı alana kadar pişirin.
- Kekin üzerine pişer pişmez sıcakken dökün ve yayınlama.
- Pastanın üzerine robottan geçirdiğiniz fındıkları serpiştirin ve buzdolabında soğumaya bırakın.