Hafif Pasta

Hafif Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı değişken yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 nehir bardağı un
  • Yarım akarsu bardağı nişasta
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Fındık kırığı

Hafif Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  2. Arkasında listeye göre malzemeleri ekleyip kek hamuru elde edin ve adilane çırpın.
  3. Yağladığınız kek kalıbına veya borcama evvelden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
  4. Pişme süresini fırınınıza kadar bakın.
  5. Pişen keki fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca kürdanla delin ve bir bardak sütü dökün.
  6. Muhallebisi için tüm malzemeleri tencerenin içine alın ve altını açmadan adilane karıştırın.
  7. Orta ateşte biraz kaynayana kadar ve kıvamı alana kadar pişirin.
  8. Kekin üzerine pişer pişmez sıcakken dökün ve yayınlama.
  9. Pastanın üzerine robottan geçirdiğiniz fındıkları serpiştirin ve buzdolabında soğumaya bırakın.