Harf Pasta (Cream Tart Pasta Ballı Kurabiye Cream Tart Pasta)

Harf Pasta (Cream Tart Pasta Ballı Kurabiye Cream Tart Pasta) Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram un
  • 160 gram şeker
  • 100 gram tereyağ
  • 80 gram bal
  • 2 adet yumurta
  • Bir tutam tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
  • 200 gram krema
  • 600 gram fildişi çikolata
  • 150 gram labne peynir

Harf Pasta (Cream Tart Pasta Ballı Kurabiye Cream Tart Pasta) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şeker,yumurta ve bal 50 dereceye kadar pişirilir.
  2. Daha Sonra tereyağ ek edilir ve eriyinceye dek karıştırılır.
  3. En son karbonat ilave edilir.
  4. Karbonatı ilave edince köpürüp kabaracaktır. Bu esnada ocağı kapatın ve unun yarısını 200 gram ek edin.
  5. Karışım aynı yapılı olan bir kıvam alana kadar karıştırınız.
  6. Daha Sonra kalan unu tezgah üstünde havuz olacak şekilde hazırlayınız ve sıcak karışımı unun ortasına dökünüz.
  7. Kenarlardan toparlayarak tart hamurunu yoğurunuz. Sıcak olduğu için hamur akışkan gelecek size bunun için katiyen un ilave etmeyiniz. Soğudukça kendini toparlayacak.
  8. Buzdolabında en az iki saat dinlendikten sonradan iki yağlı kağıt aralarında maksimum 4 mm açınız ve istediğiniz şekilde kesiniz.
  9. Hamurunuzu kaç kat gerçekleştirmek istiyorsanız pek bezeye ayırıp açmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Püf noktası hamuru pişireceğiniz yağlı kağıt üstünde açtıktan daha sonra istenilen şekli kesmeniz ve kenarlarından kalan hamur parçalarını alıp harf yada sayının şeklinin bozulmamasıdır.
  10. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 8-9 dakika pişirin.
  11. Fırından çıkarınca soğuyuncaya dek hareket ettirmeyin. Sıcakken çok yumuşak soğuduktan daha sonra toparlanacaktır.
  12. Kreması yapılışı.Tencerede kremayı kaynama noktasına getirip ocaktan alalım.
  13. İçine parçalanmış ya da pul çikolatayı ekleyip karıştıralım oda ısısına geldikten daha sonra buzdolabında en düşük 1 2 saat katılaşması için bekletelim.
  14. Katılaşmış çikolataya labne peyniri ekleyelim ve mikserin düşük devrinde maksimum 30 saniye çırpalım.
  15. Sonra spatula ile fold ederek türdeş bir kıvam alana kadar katlama yapınız. Kıvam alması için yarım saat dek dolapta dinlendirip sıkma torbasına alınız.
  16. Not: tart hamurunun nemlenip yumuşacık kesilmesi için kenarlara kremayı sıkınca ortasına meyve püresi ya da meyve koymanızı öğüt ederim.
  17. Meyve sosu veya püresinin üstüne bitmiş krema sıkınız.
  18. Krema ve meyve sosu ile bir gece dinlenince yumuşacık tart pastanız yiyenleri ve sizi fazla mutlu edecektir. Afiyet olsun.