Havuçlu Baton Kek

Havuçlu Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 akarsu bardağı şeker
  • 1 nehir bardağı süt
  • 1 akarsu bardağı yağ
  • 2 yumurta
  • 2,5 akarsu bardağı un
  • 1 paket şeker vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1adet büyük havuç
  • Keyfinize kadar fındık veya ceviz
  • 1 çay bardağı süt
  • Çeyrek çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 paket şeker vanilin

Havuçlu Baton Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şekerle yumurtayı çırpın.
  2. Süt, yağ ekleyip her tarafta çırpın.
  3. Un, kabartma tozu, şeker vanilin ve tarçını eleyerek dökün sonradan baştan çırpın.
  4. Havuçu rendeleyip kek karışımının içine dökün.
  5. Ben 2 kaşık fındık döktüm siz istediğinizi dökebilirsiniz.
  6. Önceden ısıttığınız 160 dereceli fırında alt üstteki ayarda 35 dk tutun.
  7. Sosu için süt, şeker, nişasta ve şeker vanilini bir tencereye koyup kaynayana değin karıştırın.
  8. İlk sıcağı meydana çıkan kekin üzerine sosunuzu dökebilirsiniz.