Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 bardak süt
  • Yarım bardak istikrarsız yağ
  • 2,5 kadeh un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 nehir kaşığı tarçın
  • 3 orta tepe havuç
  • Yarım kadeh ceviz içi
  • Çikolata

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Havucu soyup dilimleyip rondodan geçiyoruz. Üstüne cevizi ve tarçını da katıp rondodan geçiyoruz. Benim kullandığım bardak ölçüsü azıcık küçük olduğu için fotoğraflara ekledim.
  2. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri köpük kıvamı alana kadar çırpıyoruz. Süt ve akıcı yağ ekleyip bitmiş çırpıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilin katıp baştan çırpıyoruz.
  3. En son havuç, ceviz ve tarçını ekleyip kaşıkla ayrıntılarıyla karıştırıyoruz. Yağlanmış borcam ya da kek kalıbına döktükten sonradan kalıbı hafifçe tezgaha bir kaç kez vurup içindeki havayı çıkartıyoruz.
  4. Isınmış 170 derece fırında 40 dakika dek pişiriyoruz.
  5. Fırından çıkarınca 10-15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.