Havuçlu Karamelli Pasta

Havuçlu Karamelli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1 akarsu bardağı şeker
  • 2 yemek yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 poşet krem şanti
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı değişken yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 su bardağı rende havuç
  • 1 çay bardağı şeker
  • 70gr tereyağı
  • 1 kutu krema
  • 1 su bardağı ceviz, badem ya da fındık arzuya kadar

Havuçlu Karamelli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebili kısım için krem santi hariç bütün malzemeler tencereye alınır uygun bir şekilde koyulaşana kadar pişirilir
  2. Soğuması için kenara alınır.
  3. Soğuduktan sonra krem santi atıp mikserle çırpılır.
  4. Kek için yumurta ve şeker beyazlayana kadar çırpılır sırayla sıvılar dökülür çırpılır. Un, tarçın, kabartma tozu ve havuç atılıp spatula ile alttan üste gelecek şekilde sönmeden karıştırılır.
  5. 180 derece fırında daha alçak üst ayarda kızarana dek pişirilir.
  6. Kelepçeli kalıpta yaparsanız daha sıcacık olur.
  7. Pişen kek soğuduktan daha sonra orta kısım kesilir resimde olduğu gibi gerisinde muhallebi dökülüp kesilen kısım üstüne efendice konulur.
  8. Üzerine karamel için şekeri tencereye alalım eridikten daha sonra tereyağını ekleyelim eritelim.
  9. Ardındaki kremamızı ekleyelim şeker sertleşecektir korkmayın kısık ateşte şeker yumuşayana dek bekletelim.
  10. İçerisine fındık fıstık ne açlık ederseniz atıp karıştıralım.
  11. Soğuduktan sonra kekimizin üzerine dökelim. Ben ayrıyetten fındık ve badem serptim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.