Havuçlu Kek

Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı değişken yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 2 tane havuç
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 dere kaşığı tarçın

Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Başta yumurtayı ve vanilyayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. sonra 1 bardak şekeri ekleyip birazcık daha çırpıp sırası ile yağ yoğurt ve maden suyunu ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Unu kontrollü şekilde ekliyoruz bana 3 kadeh tatmin edici oldu lakin unun markasına tarafından değişebilir.
  4. Kabartma tozunu da ekledikten sonradan hamurumuz hazır rendelenmiş havucu ceviz içini ve tarçını(bu malzemeleri isteğinize kadar arttırıp azaltabilir yada kullanmayabilirsiniz)
  5. Ekleyip spatula yardımı ile karıştırdıktan sonradan akıcı yağ ile yağlanmış kalıba döküyoruz.
  6. 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişiriyoruz. Fırınınız erken yada geç pişirebilir. Deneyecek olanlara çoktan sıhhat olsun