İçeriğe atla
Havuçlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo havuç
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı(margarin de olur)
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket (2 poşet) kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı hindistan cevizi
Havuçlu Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuçları yıkayıp, rendeleyelim.
- Bir tavaya havuç, şeker, yağ ve suyu ekleyip kapağı kapalı şekilde yumuşayıp, suyunu çekene dek pişirelim.
- Soğuduktan sonra içine portakalın kabuğunu rendeleyelim.
- Bisküvileri ufaltıp içine ekleyelim ve efendice karıştıralım.
- Süt ve kremşantiyi çırpalım.
- Kıvam bulunca kaşıkla ayrıntılarıyla yedirerek hindistancevizini ekleyelim.
- Hindistan cevizini ekledikten daha sonra yoğun bir kıvam olacak.
- Tezgah üstüne 2-3 kat streç film serelim.
- Havuçlu harcı ince olmayacak, dikdörtgen şekilde yayalım.
- Üstüne kremşantili harcımızı güzelce yayalım.
- Şeklini bozmamaya özen göstererek rulo yapalım ve streç film ile birlikte 4 saat dondurucuda bekletelim.
- sonradan dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.