Havuçlu Yaş Pasta

Kırmızı Kadife Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 90 gram teremyağ
  • 150 gram toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 160 gram süt
  • 1 yemek yemek kaşığı beyaz sirke
  • 150 gram akıcı yağ
  • 240 gram un
  • 1/2 (yarım) akarsu kaşığı tuz
  • 1 kutu kırmızı yiyecek boyası (8 gram)
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kırmızı Kadife Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Teremyağ ve şekeri krema kıvamına gelene değin çırpın.
  2. Yumurtaları bir bir ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Süte sirke ekleyip 5 dk bekletin.
  4. Kuru malzemeleri farklı bir kapta karıştırın.
  5. Sıvı karışıma 2 seferde ekleyip karıştırın.
  6. Gıda boyası ekleyip tekrar karıştırın.
  7. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dk pişirin.
  8. Pastanın pembeleşen kısmını kesip rondoda ufalayın.
  9. Pasta tabanı çembere koyup pastacı kreması dökün.
  10. Diğer katı koyup yeniden kremayı koyun üzerine ufalanmış keki serpin.