İki Bambaşka Sos İle Cheesecake

Tarifin Hikayesi

İki Öbür Sos İle Cheseecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağ
  • 600 gram labne
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet limon suyu
  • 1.5 su bardağı su
  • 6 yemek yemek kaşığı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım akarsu kaşığı zerdeçal
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 200 gram çilek (Dondurulmuş kullandım)
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta

İki Ayrı Sos İle Cheseecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tabanı için bisküvileri robottan çekip eritilmiş tereyağ ile karıştırın.
  2. Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba döküp uygun bir şekilde bastırarak düzeltelim.
  3. Krema hazırlanana dek dolapta dinlendir.
  4. Krema için labne ve şekeri uygun bir şekilde mikserle çırpalım aynı yapılı olan bir kıvam alınca kremayı ekleyip bitmiş çırpalım.
  5. Yumurtaları teker teker ekleyip her birini mikserle karışıma uygun bir şekilde yedirelim.
  6. En son un nişasta vanilya ekleyip her tarafta çırpalım.
  7. Dolapta dinlendirdiğimiz Bisküvilerin üzerine karışımımızı dökün.
  8. sonradan fırın tepsisine yerleştirin ister fırın tepsinin içine ister ısıya dirençli bir kabın içine su koyup fırına verin bu işlem cheesecakekin çatlamaması için önemlidir.
  9. 160 °fırında 45 dk değin pişirin 45 dk sonunda kalbinizi salladığınızda kenarlar oynamıyorsa ortası jöle gibi ise cheseecakeniz olmuş demektir.
  10. sonra fırını kapatıp ağzını azıcık açarak 1 saat fırında beklettim.
  11. Başta limon sosu için bir adet limon suyu şeker zerdeçal, nişasta, limon kabuğu rendesi ve 1.5 su bardağı suyu tencereye alalım.
  12. Kaynayıp kıvam alana değin pişirin kaynayıp kıvam aldıktan 2-3 dk daha sonra ocaktan alın ve ılımaya bırakın
  13. Çilek sosu için dondurulmuş çilek ,şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakı.
  14. Kaynadıktan sonradan bledrla pürüzsüz bir sos elde edin yeniden ocağın üzerine alın.
  15. 2 yemek yemek kaşığı nişastayı fazla eksik su ile açtıktan sonra çilek sosuna ek edin istediğiniz kıvama gelene değin karıştırın ve ocaktan alıp ılımaya bırakın.
  16. Fırından çıkardığım oda sıcaklığındaki chescakenin üzerine ılımış sosları döküp dürüstçe düzeltin ve dolapta 1 gece dinlendirin.
  17. Ertesi gün dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
  18. Biz çok sevdik fazla lezzetli bir tarif mutlaka deneyin.
  • Kullanacağınız malzemeler mutlaka oda ısısında olmalıdır.
  • Fırına bir kabın içerisinde sıcak su koymayı unutmayın bu işlem chescakekin çatlamaması için önemlidir.
  • Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt sermeyi unutmayın.