İmam Sarığı

İmam Sarığı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek yemek kaşığı su
  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 kase süt
  • 1 kase hindistan cevizi
  • Eritilmiş çikolata veya hazır çikolata sosu

İmam Sarığı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Herkese merhaba, pastamıza muhallebi ile başlayalım vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alıp, kıvam alana değin pişirelim. Kıvam aldıktan sonra vanilya ekleyip altını kapatıp, soğumaya bırakalım.
  2. Muhallebi soğurken keki yapalım yumurta ve şekeri adamakıllı çırpıp diğer malzemeleri ekleyip, karıştıralım.
  3. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine döküp 200 derece de pişirin.
  4. Kek piştikten daha sonra su bardağı ile dairesel parçacıklar kesin 20 adet çıkması lazım 10 adet daha alçak kata 10 adet üstteki kat için olacak.
  5. daha sonra 1 tane keki alıp üzerine muhallebi sürelim üstünü kek ile kapatıp, kenarlarını süte batırıp, daha sonra kenarlarını hindistan cevizine batıralım.
  6. Bu şekilde bütün kekleri dolduralım en son erittiğiniz çikolatayı üzerlerine sürüp istediğiniz gibi süsleyin.
  7. 2 saat buzdolabında dinlendirip servis yapabilirsiniz afiyet olsun