Ilk Olarak incirleri ılık su ile 5 dakika kadar bekletiyoruz. Yumuşayan incirleri havlu kağıt ile kurulayıp küp küp doğradıktan daha sonra, 1 yemek yemek kaşığı un ile karıştırıyoruz.
Kek için; oda ısısında yer alan yumurta ve şekeri bembeyaz kopuk kopuk olana değin çırpıyoruz. Ardından un kabartma tozu vanilya tarçın eleyerek ekleyip çırpıyoruz.
sonradan ceviz ve incirleri ekleyerek spatula ile karıştırıp sadece tabanını yağladığımız kare borcama döküyoruz.
Evvelden ısıttığımız fırında 170 derecede 25-30 dakika değin pişiriyoruz.
Kekin birincil sıcağı çıktıktan sonradan, ılık su kahve ve şekerle hazırladığımız kahveli suyu kekin üzerine gezdiriyoruz.
Kreması için; bir tencereye aldığımız tereyağı ve kremşanti hariç diğer malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz. Altını kapattıktan daha sonra tereyağı ekleyip karıştırıyoruz. Azıcık ılıdıktan sonradan.
Kremşanti döküp efendice çırpıyoruz. Kekimizin üzerine gezdirip düzenliyoruz.
Üstüne bolca hindistan cevizi gezdirip 1 gün dolapta bekletiyoruz. İncir ve antep fıstık tozu ile süsleyip servis edebiliriz. Deneyecek olanlara sağlık olsun