Islak Kek

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı akışkan yağ
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım akarsu bardağı değişken yağ
  • 1 su bardağından iki parmak yetkisiz toz şeker
  • 2 yemek yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kek için;Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana dek çırpalım.
  2. Peşinde süt ,sıvı yağ, kakao koyup çırpmaya devam edelim.
  3. En son un ,kabartma tozu ,vanilya eleyerek koyup tahta kaşıkla karıştıralım.
  4. Dikdörtgen bir borcama döküp, önceden ısıtılmış 180°c’ fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
  5. Pişirme süresi her fırına tarafından bambaşka olabilir o yüzden kontrollü pişirelim.
  6. Sos için;Süt,  toz şeker , sıvı yağ, kakaoyu bir tencere koyalım kaynayınca bir dakika kadar karıştıralım sonra ocağın altını kapatalım.
  7. Kekimizi fırından çıkarıp dilimleyip birincil sıcaklığı çıkana dek soğumaya bırakalım .
  8. Ardından hazırladığımız sosu kekin üstüne dökelim.
  9. Bir iki saat buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz.