İçeriğe atla
Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı akışkan yağ
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım akarsu bardağı değişken yağ
- 1 su bardağından iki parmak yetkisiz toz şeker
- 2 yemek yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek için;Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana dek çırpalım.
- Peşinde süt ,sıvı yağ, kakao koyup çırpmaya devam edelim.
- En son un ,kabartma tozu ,vanilya eleyerek koyup tahta kaşıkla karıştıralım.
- Dikdörtgen bir borcama döküp, önceden ısıtılmış 180°c’ fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
- Pişirme süresi her fırına tarafından bambaşka olabilir o yüzden kontrollü pişirelim.
- Sos için;Süt, toz şeker , sıvı yağ, kakaoyu bir tencere koyalım kaynayınca bir dakika kadar karıştıralım sonra ocağın altını kapatalım.
- Kekimizi fırından çıkarıp dilimleyip birincil sıcaklığı çıkana dek soğumaya bırakalım .
- Ardından hazırladığımız sosu kekin üstüne dökelim.
- Bir iki saat buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz.