Islak Kek

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı akıcı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao (Doymuş doymuş)
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • Yarım su bardağı istikrarsız yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kek için yumurta şekeri uygun bir kaba alıp çırptım. Üstüne akıcı yağ ve sütü ekledim karıştırdım.
  2. Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tamamen karıştırdım. Tereyağı ile yağlanmış borcama (Ortaboy) hamuru döktüm.
  3. Evvelden ısıtılmış 170derece fırında kontrollü şekilde pişirdim. Benim fırınımda 25 dakika sürdü.
  4. Bu sırada derin minik bir tencereye sosu için gerekli malzemeleri aldım ve kesintisiz çırparak pişirdim.
  5. Fırından meydana çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca dilimledim. Sıcak keke sıcak sosu döktüm. 10 dakika kadar dinlendirdim sıcak servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun