İçeriğe atla
Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 1 buçuk su bardağı süt
- 2 peket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı akışkan yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 akarsu bardağından eksik akışkan yağ
- 3 kaşık tepeleme kakao
- 1 dere bardağı şeker
Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri en ince ayrıntısına kadar çırpın.
- Akışkan yağ ve sütü ekleyip yine çırpın.
- Kabartma tozu ve vanilyayı, kakaoyu, unu dökün tamamen çırpın.
- İsteğiniz kek kalıbını katı yağ sürüp harcı dökün içine.
- Evvelden ısıtılmış 200 derecede 30- 35 dk pişirin.
- Fırından meydana çıkan keki 2 ya da 3 dk dinlendirin birincil ısısı çıkana kadar üzerine yaptığımız sosu dökelim.
- Birazcık soğuyunca keki ters çevirip yerinde bir tabağa kalan sosuda üstüne gezdirin ( oluyor).