Islak Kek

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 2 peket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı akışkan yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 akarsu bardağından eksik akışkan yağ
  • 3 kaşık tepeleme kakao
  • 1 dere bardağı şeker

Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri en ince ayrıntısına kadar çırpın.
  2. Akışkan yağ ve sütü ekleyip yine çırpın.
  3. Kabartma tozu ve vanilyayı, kakaoyu, unu dökün tamamen çırpın.
  4. İsteğiniz kek kalıbını katı yağ sürüp harcı dökün içine.
  5. Evvelden ısıtılmış 200 derecede 30- 35 dk pişirin.
  6. Fırından meydana çıkan keki 2 ya da 3 dk dinlendirin birincil ısısı çıkana kadar üzerine yaptığımız sosu dökelim.
  7. Birazcık soğuyunca keki ters çevirip yerinde bir tabağa kalan sosuda üstüne gezdirin ( oluyor).