Islak Kek

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı istikrarsız yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağından
  • 2 parmak yetersiz toz şeker

Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta toz şeker iyice çırpılır.
  2. Süt ,su ,değişken yağ sırayla kademeli olarak ilave edilip çırpılır.
  3. Kabartma tozu ve vanilya eklenir aldığı değin un ve kakao dökülür. Çırpılır.
  4. Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 -20 dk pişirilir.
  5. bir de sosu için bir tencereye süt ,şeker, kakao ek edilip bir taşım kaynatılır.
  6. daha sonra fırından meydana çıkan keki 10 dk daha sonra dilimleyip ılık sosu üzerine gezdirilir.