İçeriğe atla
Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı istikrarsız yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağından
- 2 parmak yetersiz toz şeker
Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta toz şeker iyice çırpılır.
- Süt ,su ,değişken yağ sırayla kademeli olarak ilave edilip çırpılır.
- Kabartma tozu ve vanilya eklenir aldığı değin un ve kakao dökülür. Çırpılır.
- Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 -20 dk pişirilir.
- bir de sosu için bir tencereye süt ,şeker, kakao ek edilip bir taşım kaynatılır.
- daha sonra fırından meydana çıkan keki 10 dk daha sonra dilimleyip ılık sosu üzerine gezdirilir.