Ispanaklı Kaşık Pasta

Ispanaklı Kaşık Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt (5 su bardağı)
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 yemek yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 akarsu bardağı değişken yağ
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı çiğ olarak doğradığımız ıspanak
  • Çeyrek çay bardağı süt

Ispanaklı Kaşık Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 2 su bardağı ham olarak doğradığımız ıspanağı, çeyrek akarsu bardağı süt  rondodan geçiriyoruz. Püremiz hazırlanmış.
  2. Süt, şeker ve unu karıştırarak kaynatıyoruz.
  3. Ocaktan alınca tereyağ ve vanilyayı ekliyoruz.
  4. Krema kenarda soğumaya bırakılır.
  5. İyice soğuyunca kremşanti ekleyeceğiz.
  6. Keki için yumurta ve şekeri en ince ayrıntısına kadar çırpıyoruz.
  7. Sıvıyağ ve ıspanak püresini ekliyoruz. Çırpıyoruz.
  8. Un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine döküyoruz.
  9. 160°c fırında 15-20 dk pişiriyoruz. Uyarı edelim üzeri fazla kızarmasın.
  10. Pişen keki istediğimiz şekilde keselim ve sunum tepsimize alalım.
  11. Keki kestikten sonra arta kalan kek parçalarını da ayrıca robotttan geçirelim.
  12. Kekin üstteki tabanı için kullanacağız.
  13. Sunum tepsisine aldığımız kekin üzerine kremayı ekleyelim.
  14. Ben muzu bu pastaya fazla yakıştırıyorum.
  15. Bir adet muzu dilimleyip kremanın üstüne ekledim.
  16. Son olarak robottan geçirdiğimiz kek parçalarını da kremanın üstüne yayalım.
  17. Pastamız servise hazır. Deneyecek olan herkese şimdiden sıhhat olsun.