Ispanaklı Pasta

Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya §ekeri
  • 3 yemek kaşığı ıspanak püresi
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı seker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek yemek kaşığı margarin
  • 1 litre portakal suyu
  • 3 yemek yemek kaşığı şeker (portakal suyunun tadına kadar ayarlayın)
  • 5 yemek kaşığı nişasta

Ispanaklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle keki hazırlıyoruz. Şekeri ve yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Unu, ıspanak püresini vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpıyoruz.
  3. Kağıtlı tepsimize boşaltıp 180 derecede pişiriyoruz.
  4. Muhallebisi için margarin ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencerede çırparak koyulaşana dek karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan alıp margarin ve vanilya ekliyoruz.
  5. Kremamızı azcık soğumaya bırakıyoruz.
  6. Portakal suyunu tencereye koyup şekeri ve nişastayı ekliyoruz. Koyulaşana dek karıştırarak pişiriyoruz.
  7. Kekin üzerine önce muhallebiyi döküp spatulayla düzeltiyoruz.
  8. Portakal sosunuda muhallebinin üzerine döküp spatulayla düzeltiyoruz.
  9. Buz dolabında bekletip dilimleyip servis ediyoruz. Sıhhat olsun e.