Derin bir kaba şeker ve yumurtamızı alalım adamakıllı çırpalım.
Üstüne süt ,yağ ve püreyi ekleyelim.
sonradan kabartma tozu ve vanilya ,un ekleyerek adamakıllı çırpalım .
Yağlanmış borcama aktaralım.
180 derece fırında pişirelim.
Muhalebisi için ; 1 litre süt yani ( 5 kadeh ), 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta, 2 tepeleme yemek kaşığı un, 1 bardak şeker ekleyerek katılaşana dek karıştıralım ve katılaşanca üzerine vanilya ve yağı aktaralım.
Kekimiz pişince orta kısmından keselim ve süt ile tabanını ıslayalım.
Hemen ardındaki muhallebiyi dökelim.
Kestiğimiz parçacıkları dilediğiniz gibi üzerine aktarın ve yarım çay bardağı süt ile baştan ıslatıp birkaç saat dolapta bekletelim ,şimdiden afiyet olsun