Kadife Pasta

Kadife Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • Yarım nehir kaşığı dan biraz pozitif kırmızı yiyecek boyası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 3 yemek yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 poşet krem şanti

Kadife Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce muhallebimiz için krem şanti hariç bütün malzemeleri karıştırıp ocağa alalım ve göz göz oluncaya değin pişirelim.
  2. sonradan soğuması için bir kenarda bekletelim.
  3. Kekimiz için yumurta ve şekeri 5-6 dk en ince ayrıntısına kadar çırpalım.
  4. sonra değişken yağ ve sütümüzü döküp karıştıralım, gıda boyası ve kakaoyu ekleyip yeniden karıştıralım.
  5. En sonda kalan kuru malzemeleri karıştırıp yağlanmış bir tepsiye dökelim.
  6. Evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35-40 pişirelim ve çıkarmadan mutlaka kürdan testi yapalım.
  7. Pişen kekimiz soğuduktan daha sonra yarısını robotta çekelim ve kelepçeli kalıba yayalım ve hafifçe üstüne bastıralım.
  8. Soğuyan muhallebimize krem şanti yi ek edip mikserle çırpalım ve kekimizin üstüne dökelim.
  9. Sonra kalan kekimizi de robotta çekip muhallebimizin üstüne yayalım ve yeniden hafifçe elimizle bastıralım.
  10. Buzdolabında bir gece bekletelim. Sağlık olsun ?.