Kakaolu Kekim

Tarifin Hikayesi

Kakaolu Kekim Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (Oda sıcaklığında arkadaşlar ben soğuk süt bıraktım isterseniz bırakabilirsiniz)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 yemek kaşığı kakao

Kakaolu Kekim Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri 5 dk her tarafında mikserle beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
  2. Süt, akıcı yağı ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Son olarak unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Çırpmaya devam.
  4. Üstüne kakaoyu ilave ediyoruz ve bir kaç dakika daha çırpıyoruz.
  5. Çırptığınız keki margarin ya da tereyağı ile yağladığımız kek kalıbına döküyoruz.
  6. Evvelden ısıtılmış olan 180 derecedeki fırında 30 dakika pişiriyoruz.