kakaolu makarna

Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 akarsu bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 dere bardağı süt
  • 1 paket soğuk krema (200 ml) (dilerseniz krem şantide kullanabilirsiniz ,kremşanti kullanacaksanız 1,5 dere bardağı sütle karıştırın)
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yemek yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 yemek yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket soğuk krema (200 ml)
  • 180 gram bitter çikolata

Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Keki için : yumurtalar ile şekeri en ince ayrıntısına kadar çırpalım.
  2. Peşinde sütü ekleyelim.
  3. Katı malzemeleri bir yerde karıştırıp en son ekleyelim ve karıştıralım.
  4. Yağladığımız dairesel kalıba harcımızı döküp önceden180 derecede ısıtılmış fırında 20 dk pişirelim.
  5. Ben 19 cm kek kalıbı kullandım.
  6. Biraz daha büyük kalıpta kullanabilirsiniz. Yalnızca daha ince olur.
  7. Kreması için oda sıcaklığındaki tereyağı ile kreması en ince ayrıntısına kadar çırpıp katılaşmasını sağlayalım.
  8. İyice katılaşınca üzerine hindistan cevize ve pudra şekerini ekleyip karıştıralım.
  9. Kek pişene değin buzdolabında bekletelim.
  10. Kremasını krem şanti ile yapacaksanız krem santi ve sütü iyice karıştırıp en son içerisine hindistan cevizini ekleyip hazırlayabilirsiniz.
  11. Pişen keki kalıptan çıkarıp biraz ılıyınca sütle ıslatalım.
  12. Kekin dışına kelepçeli kalıbı bitmiş sabitleyip kremasını ekleyip güzelce yayalım.
  13. Farklı bir yerde çikolata ve kremayı bir sos tavasında ısıtalım. Çikolata eriyince ocağın altını kapatalım. Birazcık ılımasını bekleyelim. Ara ara karıştıralım. Kekin üstüne gezdirelim.
  14. Vaktiniz varsa buzdolabında 1 gece bekletelim. Yahut bi kaç saat beklemesi de yeterlidir.
  15. Üzerini raffaello çikolata ile süsleyelim. Sağlık olsun.