Karamelli Lezzetli Yaş Pasta

Tarifin Hikayesi

Karamelli Lezzetli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 nehir bardağı şeker
  • 1 su bardağından bir parmak yetkisiz un
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 akarsu bardağı süt
  • Yarım kahve bardağı istikrarsız yağ
  • Bir cimdik tuz
  • 1 akarsu kaşığı kabartma tozu
  • 150 ml krema (krema kutuları 200 ml oluyor diğer 50 gr ganajda kullanacağız)
  • Bir cimdik tuz
  • 50 gram tereyağı
  • 300 gr labne peynir
  • 1 paket krem şanti
  • Yarım dere bardağı süt
  • 1 paket vanilin
  • 130 gram damla çikolata
  • 50 ml krema(karamelde kullandığımız büyüyen krema)
  • 40 gram yer fıstığı

Karamelli Lezzetli Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pastamıza önce kremasını yaparak başlayalım,bunun için süt ve kremşantiyi iyice yoğunlaşana kadar çırpıyoruz.
  2. sonra labne ve vanilyayı ekleyip bi kaç dakika daha çırpalım ve buz dolabına kaldıralım.
  3. sonradan karamel için şekeri uygun bir tencereye alalım ve altını kısık ateşte açalım. Bu azıcık zaman alıyor. Bu yüzden şeker erirken pandispanyayı hazırlayalım.
  4. Kek için yumurta şeker ve bir cimdik tuz ile beyazlaşana dek yaklaşık 5 dakika çırpalım.
  5. sonradan içine süt ve yağı ekleyip azıcık daha çırpalım.
  6. Ayrı bir kapta un kakao ve kabartma tozunu karıştıralım ve eleyerek yavaşça kek karışımına ekleyelim burda önemli püf noktası keki spatula yardımı ile aynı yapılı olan bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  7. Yağlı kağıt ile kapladığımız kelepçeli kalıba dökelim.
  8. Evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
  9. bu arada eriyen şekere kremayı ekleyip aralıksız karıştıralım önce topaklaşacaktır üzüntü etmeyin devamlı karıştıralım ve bir cimdik tuzlu ekleyelim.
  10. Kıvam alınca altını kapatalım ve bir çorba kaşığı tereyağını ekleyip ayrıntılarıyla karıştıralım ve soğuması için bir barbar alalım.
  11. bu arada ganaj için ısıttığımız kremaya çikolatayı ekleyip karıştıralım ve içine kocaman çekilmiş yer fıstığını ekleyelim ve kenara alalım.
  12. Gelelim süslemesine. Soğuyan keki ikiye bölelim alt tabakaya kremanın yarısını kekin her tarafına yayalım.
  13. Kremanın üstüne karamel ve karamelin üstünede yer fıstığı serpiştirelim.
  14. sonradan tekrar kalan kremayı yayalım ve diğer kek parçasını en üste kapatalım.
  15. En üste ganajı dökelim ve dolapta bir gece dinlendirelim.