Kat Kat Yaş Pasta

Kat Kat Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1 kahve fincanı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un
  • 1 lt. süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Kat Kat Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Başta muhallebi için süt,un ve şeker tencereye alınır bir çırpıcı yardımıyla topaklanmaması için uygun bir şekilde karıştırılarak pişirilir.
  2. Muhallebi piştikten sonra bir tatlı kaşığı tereyağı eklenir, 1 paket vanilya eklenir yeniden karıştırılır.
  3. Ocaktan alındıktan daha sonra bir paket toz krem şanti dökülerek mikser yardımı ile çırpılır.
  4. Krema bir kenarda soğumaya bırakılır.
  5. Pastanın hamuru için tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur.
  6. Hamur 11 eşit parçaya bölünerek bezeler oluşturulur.
  7. Her beze servis tabağı büyüklüğünde tek tek açılır.
  8. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında açılan bezeler tek tek pişirilir.
  9. Ben hepsinin akıcı olması için kapak yardımı ile açtığım bezelerin etrafını keserek düzgün düzelttim.
  10. Hamurlar piştikten sonradan tekrar tekrar konularak her katın arasına kremadan sürülür.
  11. Dilediğiniz şekilde süslenir.
  12. İster 11 kat olarak tek bir pasta ister 6 ve 5 kat olarak iki bambaşka pasta elde edebilirsiniz.