Katiyen Kırılmayan Rulo Pasta Tarifi

Asla Kırılmayan Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 dere bardağı toz şeker
  • 1 dere bardağı un
  • Yarım dere bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı darı nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz kremşanti
  • İstediğiniz 80 gram (1 paket) çikolata (Ben gold çikolata kullandım)
  • Muz
  • Çilek

Asla Kırılmayan Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayıralım.
  2. Beyazları bir parça tuzlu ile krem şanti kıvamına gelene dek çırpalım.
  3. Sarılarını ayırdığımız diğer barbar şekeri dökelim (Ben vanilyayı da bu aşamada ekliyorum yumurta kokusu olmaması adına).
  4. Rengi açık sarı haline gelene değin çırpalım.
  5. Ardından un, nişasta, sıcak su ve kabartma tozunu dökelim. Yeniden çırpalım.
  6. Karışım aynı yapılı olan ayla gelince 3 part biçiminde yumurta beyazını spatula ile daha alçak üstteki yaparak karıştıralım (Burada mikseri kullanmıyoruz. İstediğimiz yumuşaklığa gelmez ve kekimiz kırılır)
  7. Yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsimize karışımı dökelim. 170 derece evvelden ısıttığımız fırına tepsimizi yerleştirelim.
  8. Kremasını sıralamak için önce kuru malzemeleri (Un, nişasta şeker) dökelim.
  9. daha sonra süt ve yumurtayı ekleyerek orta ateşte kremamızı çırparak pişirelim. Ateşten alalım. Pişen kremamıza vanilya ve toz kremşanti ekleyerek yeniden çırpalım.
  10. Fırında üzeri hafif pembeleşen kürdanla teftiş ettiğimiz kekimizi alalım. Hiç bekletmeden temiz bir beze kekimizi koyalım.
  11. Rulo biçiminde sararak bez ile kapatalım. 10 dk sonra şeklini eski haline getirelim ve yağlı kağıttan ayıralım.
  12. Kremamızı ve istediğimiz bir meyveyi koyalım (Ben genelde muz koyuyorum) baştan pastamızı rulo haline getirelim.
  13. İstediğimiz bir çikolatayı benmari eriterek rulo pastamızın üstüne dökelim ve süsleyelim. Pastamız hazırlanmış sağlık durumu şifa olsun.