Katkısız Pandispanya

Tarifin Hikayesi

Katkısız Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 ,5 su bardağı şeker
  • 1 ,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı darı nişastası
  • Yarım çay bardağı sıcak su

Katkısız Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta akı ve sarılarını ayırıyoruz.
  2. Yumurta akının üzerine 1 tatlı kaşığı limon suyunu ve şekerimizin yarısını ilave ederek mikserimizle kar gibi olana değin çırpıyoruz.
  3. Kabı ters çevirdiğimizde dökülmüyor olmalı.
  4. Şimdi yumurta sarılarımızın olduğu vahşi geçiyoruz. Yumurta sarılarımızın üzerine şekerimizin kalanını dökerek çırpmaya başlıyoruz.
  5. Yarım çay bardağı sıcak suyumuzu da yavaş yavaş ilave ederek köpük köpük olana dek çırpıyoruz.
  6. Şimdi kuru malzemelere geçelim. Un ,nişasta, kabartma tozu ve vanilyamızı bir vahşi alarak güzelce karıştırıyoruz ve asgari iki kere eliyoruz.
  7. Sarılarımızın olduğu barbar yumurtamızın üçte birini ve unumuzun da aynı şekilde üçte birini alarak bir spatula yardımı ile köpüklerimizi söndürmeden karıştırıyoruz.
  8. Aynı işlemi üç sefer baştan ederek akımızı ve unumuzu bitirmiş oluyoruz. 20 cm lik çemberimizin altını yağlı kağıt ile def gibi olacak şekilde kaplıyoruz.
  9. İç duvarına göre kalın şerit şekline yağlı kağıt keserek çemberimizin duvarına yapıştırıyoruz.
  10. Bu esnada yumurta akından minik bir parça alarak kağıdımızı çembere bu şekilde yapıştırmış oluyoruz ve karışımımızı çembere döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz.
  11. Pandispanyamızın piştiğinden emin olduktan daha sonra fırından çıkarıp tel bir ızgara üzerine ters çeviriyoruz. Bu şekilde sönmemesini sağlamış olacağız.