kedidili makarna

Kedidili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 22 adet kedidili bisküvi
  • 2 su bardağı süt
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı darı nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 2 adet muz

Kedidili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Dikdörtgen kare borcamın üzerine 2 kat streç film sererek ,süte batırıp ıslattığımız kedidili bisküvileri strecin üstüne resimde gösterdiğim gibi dizelim.
  2. Üzerine streç film sararak buzdolabında takriben 45 dk bekletelim.
  3. Bu sırada kremasını hazırlayalım. Muhallebi mi desem? Vanilya ve krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye alarak orta ateşte karıştırarak pişirelim.
  4. Muhallebi kıvamını alınca ocağın altını kapatıp vanilya ve krem şantiyi ekleyerek mikserle tamamen pürüzsüz olana değin çırpalım.
  5. Dolaptan çıkardığımız bisküvilerin üzerine muhallebimizi yayalım ve bir sırasına muzları dizip öteki sırayı kubbe biçiminde kapatalım.
  6. Dolapta 3-4 saat değin bekletelim (1 gece bekletirseniz daha leziz oluyor