kek

Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 150 gram şeker (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
  • 280 gram bitter çikolata (%60 kakao oranlı)
  • 125 gram tereyağı
  • 100 gram un (1 su bardağından hemen hemen hiç yetkisiz)
  • 1 tutam tuz
  • Beyaz çikolata, vişne veya oreo (isteğe bağlı)

Brownie Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 165 derecede çalıştırın.
  2. 24cmlik kalıba tabanından dışarıya doğru sarkacak şekilde bir yağlı kağıt yerleştirin.
  3. Bir tencerede tereyağını eritin, ocaktan alıp içine kakao oranlı çikolataları ekleyin ve spatula ile çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
  4. Yumurta ve şekeri çırpın. (2-3 dakika).
  5. İçine yavaşça erimiş tereyağlı çikolatayı akıtarak çırpmaya devam edin. (birkaç seferde ekleyin yumurta pişmesin).
  6. Un ve tuzu ekleyin, sadece karışbaşlıca kadar çırpın.
  7. Kalıba bir kısmını koyun, üstüne beyaz çikolataları yerleştirin.
  8. Kalan harcı döküp fırına koyun.
  9. Üzeri kabuk bağladıktan daha sonra kürdanla yoklama edin.
  10. Kekteki gibi kürdan tamamen pak çıkmamalı üzerinde mutlaka kırıntılar olmalı.
  11. Hafif nemli olursa kıvamı daha ıslak olacaktır. 25 dakika yeterli olacaktır pişmesi için. Fotoğrafları bekliyorum.