Kendinden Soslu Elmalı Kek

Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı istikrarsız yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-3 adet elma
  • 2-3 yemek kaşığı kuru üzüm yada kus üzümü

Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ilk Önce bir kabin içerişine yağ, şeker ve yoğurt koydum en ince ayrıntısına kadar çırpılır.
  2. Köpük köpük krema gibi olunca bir su bardağı değin ayrılır.
  3. Kalan karışıma 4.yumurta eklenir ve çırpılır.
  4. Rengi iyice açılana dek çırpın.
  5. Sonradan elenmiş un kabartma tozu ve vanilya ekleyip çırpılır.
  6. Dikdörtgen veya benim gibi 28 cm lik kelepçeli kalıba yağlı kağıt serilir ve kek kalıbına dökülür.
  7. Elmaları soyup elma dilimi biçiminde ince ince dilimlenir.
  8. Kekin üstüne sırayla dizilir.
  9. Hafif bastırarak dizin ancak kirli̧erken çıkmasını.
  10. Üzerine de suda yumuşayan üzümleri ekleyin.
  11. 170 derece evvelden ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirin.
  12. Kek fırından çıkınca 2-3 dakika sonra kalıbından çıkarılır ve ayırdığımız sosu fırça ile üstüne dökülür. Bu kadar çoktan sağlık olsun