Kırmızı Kadife Fincan

Inkar Velvet Kup Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 55 gram margarin
  • 1 su bardağından 1 parmak yetersiz toz şeker
  • Yarım su bardağı akıcı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Kırmızı gıda boyası yarım dere kaşığı ( yavaş eklenecek )
  • 1 litre süt
  • 1 dere bardağından 1 parmak yetkisiz un
  • 1 nehir bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti

Red Velvet Kup Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kreması için krem şanti hariç tüm malzemeyi ekleyip karıştıralım.
  2. Ocak üzerinde aralıksız karıştırarak kıvam alıp kaynamasını sağlayalım.
  3. Kaynayınca 1-2 dakika daha karıştırarak ocaktan alalım.
  4. nadiren çırparak soğumaya bırakalım.
  5. Soğuyunca içine krem şantiyi ekleyip mikserle 2-3 dk çırpalım.
  6. Kek hamuru için margarin ve tozşeker mikserle çırpılır.
  7. Yumurta,akışkan yağ, süt eklenip karıştırılır.
  8. yavaşça kuru karışımlar eklenip mikser ile çırpılır.
  9. En son gıda boyasıyla istenilen kırmızı renk elde edilir.
  10. Minik borcama kek harcı dökülür 175 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  11. Kek soğuyunca rondodan geçirip parçalayalım.
  12. Kaseler kek krema olacak şekilde yerleştirelim.
  13. Buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun….