Kolay Pasta

Tarifin Hikayesi

Narlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 125 gram tereyağ
  • 900 gram labne
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağından bir parmak yetersiz toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 4 kaşık mısır nişastası(tepeleme)
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 1/2 (yarım) kadeh su
  • 3 kaşık nişasta
  • 1 kase nar

Narlı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Büsküvileri ronda da geçirip erimiş tereyağ ile karıştırıp yağlı kağıt serdiğimiz ve dışını folya ile kapladığımız kalıba basıp buzluğa atıyoruz.
  2. Labne peyniri ve toz şekeri çırpma teli karıştırıp eritiyoruz. Nişastayı ekliyoruz karıştırıyoruz.
  3. Kremayı ekliyoruz karıştırıyoruz ve en son yumurtaları bir bir ekliyoruz.
  4. Vanilyayı ekleyip buzluktaki büsküvili harcın üstüne döküyoruz. Birkaç defa tezgaha vuruyoruz.
  5. Bir borcama sıcak su döküyoruz ve fırının en altına koyuyoruz.
  6. Daha Alçak üst ayarında 150 c de 1 saat pişiriyoruz.
  7. Fırının kapağı yarım açık şekilde içinde soğumaya bırakıyoruz.
  8. Sosu için.Sosu için nar hariç bütün malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz. Pişmeye yakın narları ekliyoruz.
  9. Soğuduktan daha sonra soğumuş olan cheesecake’in üstüne döküp dolaba atıyoruz. 1 gece bekletiyoruz.
  10. Sosun ölçüleri ile oyanama yapabilirsiniz.
  11. Tüm malzemeler oda ısısında olmalı.