Köstebek Pasta

Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 akarsu bardağı değişken yağ
  • 2- 2,5 su bardağı un (un kalitesine göre)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram kakao
  • 1 dere bardağı süt
  • 1 paket süt kreması
  • Yarım akarsu br süt
  • 2 paket krem şanti
  • Rondodan eksik çekilmiş 1 su bardağı damla çikolata
  • Çilek ve muz

Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao dışındaki bütün malzemeleri bir kabın içinde önce şeker ve yumurtayı köpük haline gelene dek çırparak karıştırın.
  2. Un ,kakao ve kabartma tozu ile vanilyayı da ekledikten sonra kek hamurunuzu elde edin.
  3. Yerinde dikdörtgen borcam ya da o boyutta bir tepsiyi yağladıktan sonra hamurunuzu tepsiye dökün.
  4. 160 derece önceden ısıtılmış fırında 15 20 dk kontrollü pişirin.
  5. Krem şantiyi bir paket süt kreması ve yarım çay bardağı süt ile hazırladıktan sonra damla çikolatayı ekleyip karıştırın.
  6. Kek piştikten sonradan üzerindeki bir kısım keki görselde olduğu gibi ayırın ve rondodan geçirin.
  7. Muz ve çileği açtığınız tabana yerleştirin ve üstüne kremşantiyi sürün.
  8. Rondodan geçirdiğiniz kekleri de üzerine eşdeğer şekilde yayınlama.
  9. 1 -2 saat dolapta dinlendirdikten sonra dilimleyin ve servis edin. Sıhhat olsun ?.