Köstebek Pasta(Porsiyonluk)

Köstebek Pasta(Porsiyonluk) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı akışkan yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 nehir bardağı süt
  • Muz
  • Çilek vb
  • 2 paket kremşanti
  • 1.5 su bardağı süt
  • Rendelenmiş beyaz çikolata
  • Çilek

Köstebek Pasta(Porsiyonluk) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Muhakkak denensin olağanüstü bir tasvir.
  2. İlk olarak yumurta ve şekeri adamakıllı köpürene kadar çırpalım.
  3. daha sonra sütü akıcı yağı ve diğer tüm malzemeleri ekleyelim tamamen çırptıktan sonra dikdörtgen bir tepsiyi yağlayalım harcımızı içine dökelim.
  4. Biraz katı bir kıvam olacak iyice yayalım tepsiye önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz fırının kapağını pişene değin asla açmayalım kekimiz sönmesin.
  5. sonradan kremşantiyi sütle ayrıntılarıyla çırpalım ve dolaba kaldıralım 1 saat dek buzdolabında kalsın.
  6. Kekimizin piştiğinden belirlenmiş olduktan sonra fırından alalım.
  7. Soğuduktan sonradan bir su bardağıyla keke bastıralım ve dairesel bir şekil olacak.
  8. Diğerlerini de aynı şekilde yapalım diğer bir tepsiye dizelim.
  9. Öteki kalan parçaları robottan adamakıllı geçirelim kum gibi olması gerekiyor.
  10. Yuvarlak şekil verdiğimiz keklerimizi 1 yemek yemek kaşığıyla ıslatalım fakat azıcık çatalla delelim.
  11. Kremşantimizi dolaptan alalım ve her kekin üzerine ilave edelim azıcık yanlarına da sürelim ancak rondoda çektiğimiz kek parçaları yapışsın.
  12. Kremşantiyi sürdükten sonra küçük minik doğradığımız muzları koyalım ve bundan böyle üzerine kek parçalarını dökelim her yerine yapıştıralım.
  13. Üstüne rendelenmiş beyaz çikolatayı ekledikten daha sonra çilekle yada siz hangi meyveyi isterseniz süsleyebilirsiniz.
  14. Not: benim yaptığım kekten 12 adet çıktı.Afiyet olsun.