Krem Şantili Değil Pastacı Kremalı Muffin Kek

Krem Şantili Yok Pastacı Kremalı Muffin Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı akışkan yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilin
  • 1 yemek yemek kaşığı kakao
  • 1 paket çikolata (50-60 gram değin)
  • 2 yemek yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 40gr bitter çikolata
  • 50ml ham krema (Kıvama tarafından yavaş yavaş eklenecek)
  • 2 yemek yemek kaşığı toz kremşanti

Krem Şantili Yok Pastacı Kremalı Muffin Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kek için; bir kapta yumurta ve şekeri mikserle çırpın, mayonezimsi bir kıvam almalı. Ardında süt ve değişken yağı ekleyip el çırpıcısıyla çırpmaya devam edin.
  2. Un, kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu eleyerek ekleyin ve el çırpıcısıyla tüm malzemeler en ince ayrıntısına kadar karışana değin çırpın.
  3. Peşinde kek harcını muffin kalıplarına alın, üzerlerine kırarak küçülttüğünüz çikolata parçalarını koyup önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü pişirin.
  4. Pastacı kreması için; un, nişasta, şeker, kakao, yumurta sarısı ve sütü bir kapta uygun bir şekilde karıştırın. Süzgeçten süzerek tencereye alın ve kaynayana dek kesintisiz karıştırarak pişirin.
  5. Kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilin, tereyağ ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Kremayı tabağa alın, üzerini streçleyip buzdolabına kaldırın.
  6. minimum 4 saat, vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında dinlendirin. Ardından çırpma kabına alıp üstüne toz kremşantiyi ve ham kremayı ekleyerek mikserle 4-5 dakika çırpın.
  7. Burada önemli olan iç kremayı yaparken istediğiniz kıvama tarafından ham krema eklemeniz.
  8. Kekler pişip adamakıllı soğuduktan sonra, krema torbasına aldığınız pastacı kreması ile süsleyebilirsiniz. Ben krema duyu olarak d46 kullandım.