Önce kremamızı hazırlayalım. Süt yumurta un nişasta toz şeker iyice çırpıp, pişirelim. Kıvam alınca tereyağı ve vanilya ekleyelim çikolatalı istiyorsanız bu aşamada bitter çikolata ekleyelim, sade istiyorsanız eklemeyiniz.
Kremamızı bir vahşi boşaltıp kremaya değecek şekilde streçleyelim oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında 1 gün bekletip böylece pastamızda kullanalım vaktiniz yoksa benzer gün kullanabilirsiniz.
Pandispanyamız için; yumurtaları aklarından ayırıp aklarınız tuzla ve şekerin yarısıyla krem şanti kıvamına gelene dek çırpalım.
Yumurta sarılarını şekerle rengi açılana kadar ve şeker en ince ayrıntısına kadar eriyene değin çırpalım.
Arkasından sıvı yağ, süt ilave edip, çırpmaya devam edelim daha sonra nişasta, un ve vanilyayı ekleyip, spatula ile söndürmeden karıştıralım.
ardındaki 3 aşamada yumurta aklarını ekleyip söndürmeden tamamen pürüzsüz olana kadar alttan üste içten karıştıralım. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize dökelim.
175 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 -12 dakika pişirelim kurutmamaya uyarı edelim. Piştikten sonra fırından çıkartır çıkartmaz rulo yapıp soğumaya bırakalım.
Soğuyan pandispanyamızı açıp 4 eşit parçaya bölüp, krema sürelim ve rulo yapalım ilk parçayı sonradan dikey bir şekilde sunum tepsimize koyalım, etrafını diğer keklerimizle saralım aralara isterseniz meyve koyabilirsiniz.
Rulomuz tamamlanınca etrafını kalan kremamızla kaplayalım üzerine 1/2 istikrarsız kremayı ve çikolatayı benmari usulü eritip, karıştırıp dökelim. Pastayı yiyeceğimiz gün süsleyelim yoksa meyvelerimiz sönebilir. Sıhhat olsun.