Küçük Köstebek Pasta

Ufak Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı değişken yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı süt
  • 5 yemek yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek yemek kaşığı un
  • 3 yemek yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • Krem şanti
  • Ufalanmış çikolata
  • Çilek
  • Muz

Küçük Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kek için yumurta ve şekerleri ayrıntılarıyla çırpın.
  2. Süt ve akışkan yağı ekleyip bitmiş çırpın.
  3. Katı malzemeleri eleyerek ekleyip karıştırın.
  4. Kek harcını büyük boy dikdörtgen fırın tepsisine koyun.
  5. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 12 dk pişirin.
  6. Soğuduktan daha sonra keki yuvarlak bir kalıpla kesin.
  7. Kremasi için, süt şeker nişasta ve unu karıştırıp pişirin.
  8. Ocaktan almadan teremyağı ekleyip ayrıntılarıyla karıştırın.
  9. Soğuduktan sonradan santiyi ekleyip tamamen çırpın.
  10. Çikolatayı ekleyip karıştırın ve sıkma torbasına doldurun.
  11. Dairesel kesilmiş keklerin üstüne istediğiniz meyveyi koyun.
  12. Sıkma torbasıyla azıcık tepeli olacak şekilde kremadan koyun.
  13. Tepside kalan kekleri en ince ayrıntısına kadar ufalayın
  14. Pastaları ufalanmış keklerle bulayın.