Kumlu Pasta

Tarifin Hikayesi

Kumlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı akışkan yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1.5 su bardağı un
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket sütlü yada bitter çikolata (80 gr)
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi

Kumlu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta ve toz şekeri çırpalım sütü ve akışkan yağ ek edelim mikserle çırpalım.
  2. Elenmiş kakao kabartma tozu vanilin unu ekleyip karıştıralım.
  3. Yağlanmış büyük irtifa borcama dökelim.
  4. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirelim.
  5. Soğumaya bırakalım. Uygun tencerede kakao şeker nişastayı koyup karıştırıyoruz.
  6. Yumurta sarısını koyalım yavaş yavaş sütü ilave ediyoruz orta ateşte durmadan karıştıralım muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım.
  7. Ocaktan alır almaz tereyağını ve çikolatayı ek edip karıştıralım.
  8. Soğuyan keke çatal batıralım üstüne sütü ek edelim eşdeğer şekilde sütunu çeken kekin üzerine muhallebiyi dökelim eşdeğer şekilde dağıtalım.
  9. Öteki tarafta rondodan çektiğimiz kakaolu bisküvileri üzerine eşit şekilde serpelim. Ben nar la süsledim istediğiniz meyve yada kuruyemişle süsleyebilirsiniz…soğuk servis yapalım sağlık durumu olsun….