İçeriğe atla
Kumlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı istikrarsız yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 yemek yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- 3,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı doymuş batmış nişasta
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2,5 yemek yemek kaşığı kakao
- 80 gram bitter çikolata
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
Kumlu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek malzemelerini sırayla çırpıp yağlanmış tepsiye dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.
- İlk sıcaklığı gidince 2 bardak sütü döküyoruz.
- Kremasını yaparken de tereyağı ve çikolata hariç malzemeleri tencereye koyup pişiriyoruz.
- En son tereyağı ve çikolatayı ek edip, blenderdan geçirilip, ılıyınca kekin üstüne döküyoruz.
- Son olarakta bisküvileri rondodan geçirip muhallebinin üstüne yayıyoruz.
- 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten daha sonra servis edebiliriz.