labamba makarna

Labamba Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı değişken yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 litre portakal suyu
  • 2 paket tatsız vanilyalı puding( yahut 4 yemek kaşığı dolusu nişasta kullanın)
  • 4 yemek yemek kaşığı şeker
  • 3 paket sıvı krema
  • 1 dere bardağı pudra şekeri
  • 3 tatlı kaşığı krema sıkılaştırıcı
  • Petibör bisküvi
  • Kakao

Labamba Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Keki için yumurta ve şekeri köpürene değin çırpıyoruz, süt ve akışkan yağ ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  2. Vanilya, kabartma tozunu ekleyip her yerde karıştırıyoruz, unu eleyerek ek edip spatula yardımıyla karıştırıp kelepçeli kare bir kek kalıbına kenarlarını istikrarsız yağ ile yağlayıp ( ya da borcama ) döküyoruz.
  3. 180 derece fırında 45 dk değin kontrollü şekilde pişiyoruz.
  4. Puding için malzemeleri tencereye alıp yoğunlaşıncaya değin orta ateşte pişiyoruz, kıvam aldığında ocaktan alıyoruz.
  5. İlk sıcağı çıktığında kekimizin üstüne döküp buzdolabında 1-2 saat dek soğumaya bırakıyoruz.
  6. Kreması için malzemeleri karıştırma kabına alıp sertleşinceye dek çırpıyoruz,.
  7. Soğuyan pastamızın üzerine dikkatlice koyuyoruz.
  8. Üzerine petibör bisküvi yerleştiriyoruz, kakao serpiştirip dilimleyerek servis tabağına alıyoruz, deneyeceklere şimdiden sıhhat.