Limoni Lokum Gibi Rulo Pasta (Fazla Hafif Ve Fazla Leziz)

Limoni Lokum Gibi Rulo Pasta (Çok Hafif Ve Aşırı Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı sıcak su
  • 160 gram şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 150 gram un
  • 600 ml değişken krema
  • 3 paket krema sertleştirici
  • 100 gram şeker
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • 6 yemek yemek kaşığı limon suyu (Taze)

Limoni Lokum Gibi Rulo Pasta (Çok Hafif Ve Aşırı Nefis) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Limonsu rulo için fırını 175 dereceye ısıtın ve fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın.
  2. Yumurtaları ayırın, beyazları kar haline gelene kadar çırpın ve 5 yemek yemek kaşığı sıcak su ekleyin.
  3. Gerisinde şekeri ağır ağır ekleyin ve yumurta aklarını şeker iyice eriyene değin çırpmaya devam edin.
  4. Acilen yavaşça yumurta sarılarını ekleyin. Unu kabartma tozu ile karıştırın ve kaşık yardımı ile dikkatlice yumurtalı karışıma ekleyip kısık ayarda karıştırın.
  5. Hamuru hazırlanan fırın tepsisine eşdeğer şekilde yayın ve yaklaşık 15-17 dakika pişirin. Tezgahın üstüne temiz bir mutfak bezi serin.
  6. Bisküvi hamurunu fırın tepsisinden anında bezin üstüne çevirin ve arkasında özenli ancak süratli bir şekilde pişirme kağıdını çekin.
  7. Şu Anda pandispanyayı bez yardımıyla rulo yapıp soğumaya bırakın.
  8. Bu sırada kremayı, sertleştiriciyi, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve şeker ile sertleşene değin çırpın.
  9. Bisküvi hamuru adamakıllı soğuyunca tekrar dikkatlice açın.
  10. Limoni kremayı pandispanyanın üstüne eşit şekilde yayın ve her tarafta rulo şeklinde sarın.
  11. Bitmiş limonlu rulonun üstüne pudra şekeri serpin ve servise değin buzdolabında bekletin. Afiyet şeker olsun?.