Tarifin Hikayesi
Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı değişken yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek yemek kaşığı nişasta
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket toz kremşanti
- 300 ml krema
- 200 gram bitter çikolata
- 50 gram sütlü çikolata
- 4-5 adet muz
- Fıstık içi veya fındık fıstık parçaları (canınız nasıl isterse)
Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keki için;yumurtaların içine şekeri katıp köpürene dek çırpılır.
- Kalan tüm malzemeler eklenir çırpılır.
- Yağlanmış borcama dökülür.
- 180 derecede 25-30 dakika kirli̧irilir.
- Keki fırından alınca üstüne yarım akarsu bardağı süt ile ıslatıyoruz.
- Kreması için;Malzemeleri tencereye alıyoruz, yoğunlaşıncaya değin karıştırıp krema kıvamına getiriyoruz, ocağın altını kapattıktan daha sonra vanilya ve toz kremşantiyi de ekleyim mikser ile çırpıyoruz.
- Kekin üstüne yaptığımız kremayı koyuyoruz, muzları ortadan ikiye ayırıp kremanın üzerine diziyoruz.
- Çikolatalı ganaj için; kremayı ocağa koyup ısıtıyoruz çikolataları ekleyip karıştırıyoruz.
- Çikolata eriyince ocaktan alıp oda sıcaklığında bekletiyoruz.
- Daha sonrada muzların üzerine döküyoruz.
- Süsleyip 3 -4 saat buz dolabında bekletiyoruz.Afiyet olsunn