İçeriğe atla
Malaga Pasta (Tart Kalıbında) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 nehir bardağı toz şeker
- 1 dere bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 çay bardağı un (Kontrollü koyun)
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 50 ml akışkan krema
- 4 adet büyük tepe muz (ikiye bölüncek)
- Veya 8 adet ufak boy muz
- 150 ml akışkan krema
- 150 gram çikolata (sütlü ya da bitter)
Malaga Pasta (Tart Kalıbında) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilk Kez keki için yumurtaları ve şekeri 5 dk boyunce ayrıntılarıyla çırpın.
- Sıvıyağ ve süt koy her yerde çırp.
- Kakao kabartma tozu ve un koyup çırpın yağlanmış unlanmış tart kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında keki pişirelim.
- Pişince kürdan testi yapalım pişince fırından alın.
- İlk sıcaklığı çıkınca servis tabağına keki zıt çevirip kalıptan çıkaralım. Bi 5-7 dk azıcık öyle ılık olsun ondan daha sonra sütle keki ıslatalım.
- Gelelim kremasını yapmaya tencereye tereyağ ve akışkan krema hariç tüm malzemeleri koyup kıvam oluncaya değin pişirelim.
- Pişince ocaktan alın en son tereyağ ve krema koyup ayrıntılarıyla karıştıralım kekin üzerine dökelim.
- Krema üzerine muzları 8 adet dizelim resimdeki gibi ve sosunu yapalım.
- Sos için değişken kremayı ısıtalım kaynama derecesine gelene kadar ocağı kapat.
- İçine çikolataları ekle uygun bir şekilde karıştır erit.
- Önce muzların üzerine dökün en son kenarlarına dökün her tarafına gelsin.
- Muzların üstüne beyaz çikolata sos gezdirin ve en son toz antep fıstığı süsleyin.
- Bir kaç saat buzdolabında dinlendirin ben 1 gece dinlendirdim fazla beğendik deneyeceklere sağlık olsun