Mandalinalı Kek

Mandalinalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı mandalina suyu
  • 1/2 (yarım) su bardağı değişken yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı kadar un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Mandalinalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında beklettiğimiz malzemelerden yumurtalar, şekerle en ince ayrıntısına kadar çırpılır, sonra sıkıp hazırladığımız 1 su bardağı mandalina suyu ve 1/2 su bardağı istikrarsız yağ karışıma eklenir; çırpmaya devam edilir.
  2. Elekten geçirdiğimiz un, vanilin ve kabartma tozu da karışıma ilave edildikten sonra karıştırılır, yağladığımız kek kalıbına dökülür; zemine kek kalıbı birkaç kez vurulur.
  3. 150-160 derecede ısınmış fırında pişirilir, kürdanla denetim ettikten sonradan fırından alınır; soğuduktan daha sonra kalıptan çıkarılır.
  4. İsteğe yan olarak üstüne pudra şekeri de serpilebilir. Kokusu ve lezzetiyle ayrı bir kek, deneyecek olanlara çoktan sıhhat olsun.