Un, kabartma tozu, şekerli vanilini de ekleyip yeniden çırpalım.
Tereyağı veya margarinle ile tart kalıbımızı yağlayalım ve üzerine 1 kaşık değin un ekleyip kalıbın heryerini unlayalım ( kekimizin kalıptan daha kuytu çıkması için yapıyoruz bu kısmı ).
Kek harcımızı kalıbımıza aktaralım.
200 derecede önceden ısıttığımız fırında 25/30 dakika pişirelim.
Mandalinalı sosun hazırlanışı ;Mandalina suyu, su ,şeker ve nişastamızı tenceremize alalım kaynamaya başlayıp kıvam alınca altını kapatalım.
Ara ara karıştırarak ılımasını bekleyelim ( kabuklanmamasına itina gösterelim ).
Ilıyan sosumuzu pişen kekimizin üzerine yayalım.
Dilediğiniz şekilde süsleyelim.
2-3 saat dinlendirdikten sonradan servis edebilirsiniz.====