Mandalinalı Tart Kek

Mandalinalı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak yetkisiz şeker
  • 1 dere bardağı istikrarsız yağ
  • 1 akarsu bardağı süt
  • 3 adet mandalina kabuğu rendesi
  • 1,5 -2 akarsu bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 su bardağı mandalina suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2,5 yemek yemek kaşığı nişasta

Mandalinalı Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri rengi açılana kadar çırpalım.
  2. Sıvıyağ ve sütü de ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Un, kabartma tozu, şekerli vanilini de ekleyip yeniden çırpalım.
  4. Tereyağı veya margarinle ile tart kalıbımızı yağlayalım ve üzerine 1 kaşık değin un ekleyip kalıbın heryerini unlayalım ( kekimizin kalıptan daha kuytu çıkması için yapıyoruz bu kısmı ).
  5. Kek harcımızı kalıbımıza aktaralım.
  6. 200 derecede önceden ısıttığımız fırında 25/30 dakika pişirelim.
  7. Mandalinalı sosun hazırlanışı ;Mandalina suyu, su ,şeker ve nişastamızı tenceremize alalım kaynamaya başlayıp kıvam alınca altını kapatalım.
  8. Ara ara karıştırarak ılımasını bekleyelim ( kabuklanmamasına itina gösterelim ).
  9. Ilıyan sosumuzu pişen kekimizin üzerine yayalım.
  10. Dilediğiniz şekilde süsleyelim.
  11. 2-3 saat dinlendirdikten sonradan servis edebilirsiniz.====