İçeriğe atla
Meyveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1.5 kahve fincanı şeker
- 1 kahve fincanı süt
- Yarım kahve fincanı akışkan yağ
- Yarım portakal kabuğu
- 3 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı süt
- 1 yemek yemek kaşığı darı nişastası
- 1 paket vanilyalı puding
- 1.5 su bardağı portakal suyu
- 1 paket cream caramel toz
- Portakal dilimleri
- İri dövülmüş ceviz
- Cream caramel kutusundaki caramel
Meyveli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce keki yapıyoruz. Yumurta ve şeker tamamen çırpılır.
- sonradan diğer malzemelerde eklenir ve yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür.
- 180⁰ fansız fırında alt üstteki yaklaşık 20_25dk pişirilir.
- sonra kreması için tüm malzemeler bir tencereye alınır en ince ayrıntısına kadar karıştırıldıktan sonra ocakta kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirilir.
- sonradan pişen kekimizi bıçak yardımıyla birkaç yerinden delip kelepçeyi çıkarmıyoruz ki krema ve jöle donana dek tutsun.
- Sonradan kremayı üstüne döküyoruz ve dolaba kaldırıyoruz.
- Krema dolapta soğurken meyveleri ince ince halka biçiminde doğrayıp kremanın üstüne diziyoruz.
- Son olarak portakal jölesi için malzemeleri tekrar bir sos tavasında pişirip meyvelerin üzerinden döküyoruz.
- Sonradan üzerini streç film e kapatıp dolaba kaldırıyoruz.
- en düşük 2 saat jöle donana kadar dolapta beklettikten sonradan streç filmi çıkarıp üstüne dövülmüş ceviz ve portakal dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
- Son olarakta cream caramel kutusundaki karameli üstüne döküyoruz. Pastamız servise hazırrr.